woensdag 1 februari 2012

Wandelroute LAW E3

De Europese wandelroute E3 loopt van Santiago de Compostella naar de Zwarte Zee[1]. De E3 is opgebouwd uit diverse lange afstandsroutes op nationaal en regionaal niveau. Ze loopt na haar start in Spanje, via Frankrijk. De Pyreneeën worden gekruist ter hoogte van Saint-Jean-Pied-de-Port, een geliefde startplaats voor de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella (Jacobsweg). Ook een andere startplaats om naar Compostella te lopen, het midden in Frankrijk gelegen Vézelay, ligt op de E3.
De E3 loopt voorts door België, Luxemburg, Duitsland, naar Tsjechië.
In Tsjechië loopt ze vanaf Hřensko bij Děčin. Daar volgt de E3 uitsluitend de wandelroute Eisenach - Boedapest, die aan weerszijden van de noordgrens van Tsjechië en Slowakije (dat is de zuidgrens van Polen) naar het oosten loopt, de Karpaten bereikt, en dan door het oosten van Slowakije naar Hongarije gaat.

Ons Pension in Lesne ligt aan het einde van de 2e dagroute van de E3 door het Tsjechische Sudetenland. Als u de Jedlova (Tannenberg) bent gepasseerd komt u in Jiretin pod Jedlovou, de gemeente waar ons buurtschap Lesne onderdeel van uitmaakt.

Graag ontvangen we u in ons pension Liberta. Met 10 kamers zijn we een pension waar we het belangrijk vinden, dat u zich thuisvoelt. We zijn daarom heel geschikt voor mensen die alleen of samen willen lopen en het prettig vinden om 's avonds bij het haarvuur verhalen te delen.
Onze kamers hebben alleen een eigen badkamer en internet.
In ons restaurant kunt u gebruik maken van ons ontbijt of uitgebreide ontbijt buffet.

We hopen u bij ons te mogen verwelkomen
Informatie en boeken

De Europese wandelroutes worden uitgezet en beheerd door de Europese Wandelvereniging, waar vanuit Nederland de Stichting Lange Afstand Wandelpaden is vertegenwoordigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten