vrijdag 3 februari 2012

Wandelen rond Kasteel Benešov nad Ploučnicí

In Noord Bohemen, Tsjechië kunt u prachtig wandelen.
Dorpjes en steden, bossen en weiden wisselen elkaar af.


Tsjechië heeft veel kastelen die bezocht kunnen worden.
Zo ook Renaissance kasteel Benešov nad Ploučnicí, vlak bij Decin, dat uit een Bovenkasteel en een Benedenkasteel bestaat.
Het is door de stam Salhausen gebouwd, nadat de Tsjechische standen na de mislukte opstand in 1621 Bohemen moesten verlaten. Ze dienden nadien nooit meer als hoofdzetels van het domein en ontsnapten zo aan aan de verbouwingen naar de mode. Sinds 1999 staat het onder Monumentenzorg.

In het kasteel zijn exposities van historische meubels, porselein, wapens, schilderijen en grafische en toegepaste kunst. Ook de plafonds zijn prachtig!!
Dit schetst het leven van de adel in de periode vanaf de 16e tot de 17e eeuw.
Op de binnenhof staat de kopie van Triton, het beeld van de Nederlandse beeldhouwer Adriaan de Vries.


Dit kasteel en vele anderen zijn te bezoeken vanuit ons pension Liberta in Lesne, Jiretin pod Jedlovou.
Ons pension is voorzien van alle gemakken en het zal u aan werkelijk niets ontbreken.
In totaal zijn er 10 slaapkamers met internetaansluiting, allen met eigen badkamer, een restaurant, bibliotheek met houtkachel, ontspanningszaal en een zwembad/bar ter beschikking. 


De grote zaal heeft faciliteiten zoals vele spelletjes, een geluidsinstallatie, een beamer met groot scherm voor film enz.  We organiseren op aanvraag yoga en schilderlessen. Ook beeldhouwen en glaskunst behoren tot de mogelijkheden.
Het terrein van ruim 5.000 m2 heeft een voetbalveld met kleine goals, een barbecue terras en een parkeerterrein voor 10 personenauto's. 


Wij kunnen voor u alles verzorgen van het vervoer vanaf het vliegveld tot het afscheidsdiner op de vertrekdag. Ons ontbijtbuffet is heerlijk gevarieerd en vooral ons pannenkoekenbuffet is geliefd. 

Wij hebben veel ervaring met totaalprogramma's voor diverse groepen en kunnen voor u een specifiek geschreven programma maken, inclusief excursies, puzzeltochten, lezingen, culinaire bezoeken enz.

De bus naar Praag stopt voor de deur. En brengt u in 2 uur naar deze prachtige hoofdstad!

Door onze goede kennis van de regio kunnen wij u kennis laten maken met het echte Tsjechië, zowel wat historie, cultuur als natuur aangaat. Met de Nederlandse leiding kunt u gemakkelijk aanvullende afspraken maken.


Kortom; deze accommodatie biedt u een onvergetelijke vakantie van jong tot oud en voor ieder wat wils.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten