woensdag 3 juni 2009

Paddestoelen zoeken en kookworkshop

Veel Tsjechen hebben als hobby eetbare paddestoelen zoeken. Ook in onze regio wordt het veel gedaan. Inwoners van Praag die hier een 2e huis hebben, komen in het weekend speciaal zoeken, waarna ze een bijzondere maaltijd kunnen klaarmaken.
Een traditie die van ouders op kinderen wordt overgedragen.

Afhankelijk van het seizoen zijn er ´steinpilzen´. In augustus en september kunt u dit combineren met het zoeken naar bosvruchten. Bosbessen, frambozen en bramen in overvloed.

Ga vooral niet zelf op zoek, want soms is het onderscheid tussen eetbare en niet-eetbare paddestoelen onduidelijk. Veel paddestoelen zijn giftig.

Van mei tot dat er sneeuw valt (vaak is het dan inmiddels november) zijn er meerdere soorten te vinden. Vooral na een paar regenbuien groeit er ineens veel.
Ze gaan op stap met een mandje en een mes waaraan een borsteltje bevestigd is. De paddestoelen kunnen zo worden verzameld en gelijk kan de grond ervan worden afgeveegd. Dat scheelt gewicht in de mand en schoonmaken thuis.

We hebben een gids die uw wandeltocht combineert met het zoeken naar paddestoelen. Ze kan u er veel over vertellen.

Thuisgekomen, kunt u de paddestoelen verwerken in een Tsjechisch goulash, een heerlijke ommelet of soep. Dit afhankelijk van uw wensen.

Deze workshops duurt een halve dag en is vrij te boeken tijdens uw verblijf hier. Het tijdstip van vertrek en de kookworkshop stellen we in overleg vast.

Kosten: € 17,50 per persoon, inclusief de maaltijd.

Verblijf is mogelijk op onze camping en in onze prachtige 1- en 2-persoons kamers.

nadere informatie en boeken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten