zondag 18 april 2010

Voorjaar in Tsjechië

Het is een prachtig weekend. Lekker zonnig en de natuur komt tot leven.
Het is heerlijk om te zitten lezen in het zonnetje op het terras. Mooi om te zien dat ons grasveld in een paar dagen tijd is veranderd van een dorre vlakte, in een vrolijk groene grasmat.

De struiken van de zwarte bes, de aalbessen en de frambozen lopen uit. De tulpen staan inmiddels ook boven de grond. Al het frisse groen is weer verrassend!  Echt genieten. Weer om buiten te zijn en er op uit te trekken. Tijdens een wandeling kom je zomaar een ringslangetje tegen, dat heerlijk ligt te zonnen in het gras. Zeker langs de oevers van de vele kleine beekjes zijn ze te vinden.

Afgelopen winter hadden de mollen van onze camping een maanlandschap gemaakt. Talloze mols-hopen kenmerkten tot gisteren het veld. Het is weer geëgaliseerd, zodat de grasmat komende weken weer kan herstellen, zodat we komende maanden weer campinggasten kunnen ontvangen.

Ook tijdens een avondwandeling is er leven. Reeën en roofvogels zijn hier volop te vinden. Soms steekt een vos plotseling de weg over, waardoor deze duidelijk zichtbaar is in de lichten van de koplampen. Mooi om van dichtbij te zien.

We hebben speciale wandelarrangementen voor u, evt. te combineren met fotografie, schilderen of spirituele wandelingen. Informeer naar de mogelijkheden.

Het is hier prachtig!

Algemene informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten